Prag - Istočni Pariz

Prag "Zlatni grad" jedna od najlepših destinacija Evrope

prag party destinacija karlove vari

Prag jedna od najjačih party destinacija Evrope i idealno je mesto za zaljubljene. Stari fascinantni grad na obalama reke Vltave. U srcu Evrope, zlatni grad, sa hiljadu tornjeva, čipkastih fasada i zadivljujuće arhitekture, grad alhemičara i magije čeka vas da ga otkrijete i doživite. Moderna metropola sa izvanredno sačuvanim istorijskim objektima, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sagradjen je na sedam brda, preseca ga reka Vltava i podeljen je na stari i novi deo. Stari deo grada čini lavirint aleja,  ulica od kaldrme i prolaza koji vode do starogradskog trga. Zaljubljeni najviše vole Karlov most, ali ne treba propustiti ni Hradčan sa Praškim dvorcem, Katedralu svetog Vida, Vačlavske namesti, kuću Franca Kafke. Svaka ulica, pa i najmanja i najzabačenija privlači fasadom, zanimljivim izlogom, pivnicom... Zlatna ulica, Jevrejska četvrt, strogradski trg na kom se nalazi poznati astronomski sat, sve će to biti motivi za fotografije s putovanja u grad čijoj su se arhitekturi divili i umetnici poput Mocarta, Betovena ili Čajkovskog. Ne propustite vožnju brodom po Vltavi ili jednu od čuvenih pivnica gde ćete uz česko pivo okusiti neko od nacionalnih jela.

Prag je pun života, pulsira gotovo 24 časa dnevno, očarava posetioce, slikare, fotografe, pesnike... idealno mesto za zaljubljene i one koji žele da se zaljube...

Top 5

Karlov most – predstavlja najstariji očuvani praški most koji je podigao kralj Karlo IV, 1357. godine.  Ukrašen je sa 30 statua.
Katedrala Sv. Vida – jedan od najvećih kompleksa zamkova na svetu. Najveća i najvažnija crkva u zemlji.
Vačlavske namesti – mesto koje nikada ne spava. Jedan od glavnih gradskih trgova, poslovni i kulturni centar novog dela Praga.
Astronomski časovnik je sat sa specijalnim mehanizmom i brojčanikom koji pokazuje relativne položaje Sunca, Meseca.
Zlatna ulica – najzanimljivija ulica u Pragu. Ulica alhemičara, suvenira i muzeja sa impresivnom zbirkom oružja, oklopa, štitova i grbova. 

MojDucan
Posebno izdvajamo