Kosta Blanka - Najpopularnija destinacija Španije

Kosta Blanka (The Costa Blanca ) ili Bela obala je najpopularnija turistička destinacija u Španiji. Alikante i Benidorm poznata letovališta za svaki ukus.Region sa 200km na Mediteranu od Alikantea, preko Gandia do Torevije. Priroda je neverovatna brda, vinogorja, palmino drveće, voćnjaci, drveće narandži, badema, voćnjaci, vinogorja, pećine,..

Gradovi i sela Kosta Blanke
Denia je kosmopolitski grad na Mediteranskoj obali gde sunce sija čitave godine. Najbolje peščane plaže su razlog zašto je to jedno od boljih mesta za odmor u Španiji.

Benisa na severu a od Alikantea na sat vremena vožnje. Mesto sa mirnim i lepim zalivimia i uvalama. Prizor je neverovatan stene u moru koje prkose planinama

Javea je mali istorijski gradić, u kojem su meštani veoma gostoprimljivi. Čiste i lepe plaže, toplo i plavo more.

Moraira je mali priobalni gradić koji se nalazi izmedju dva aerodroma Alikante i Valensija na sat vremena vožnje. Ko voli da istražuje i voli seoski turizam ima šta da vidi.

U srcu Kosta Blanke u regiji Valensija je ribarsko mestašce  Calpe sada turistički magnet, lepo mesto na idelanoj lokaciji.

U centru La Marina Baja (Biaxa) regije,  je poznato letovalište Španije Benidorm. Najbolje plaže, veliki izbor smeštaja, restorana, i veliki broj aktivnosti, privači sve Špance i Evropljane.Alikante
vekovima veoma važna luka Španije. Promenade sa palmama,  plaže , na kojima preko cele godine možete biti gost. Neke od plaža, Playa de San Juan sa 7 km dugom peščanom plažom, i peskom zlatne boje.

Torrevieja 40 minuta od  Alikantea. Sjajna urbanistička rešenja grada, prelepe bašte i plaže sa čistom vodom i dobrim peskom,..


Kuhinja Kosta Blanke

Probajte lokalnu kuhinju riba, meso, rakovi,....

MojDucan
Posebno izdvajamo