Andaluzija - Srce Španije

Ako želite da upoznate pravu Španiju, put pod noge i pravac Andaluzija srce Španije. Prava Španija u tradicionalizmu, borbi bikova, flamenku i gitari, ženama, energiji, jakim bojama i tapas barovima.


Foto Flickr niceonejohn

Ako želite da upoznate pravu Španiju, put pod noge i pravac Andaluzija u srce Španije. Andaluzija je zemlja kontrasta, iznenadjenja i najlepših plaža u Španiji. Prava Španija u svom tradicionalizmu, borbi bikova, flamenku i gitari, ženama, energiji, jakim bojama i tapas barovima.


Foto Flickr slawekkozdras

Svako godišnje doba je izazova za stanovnike Andaluzije, jer su uvek spremni na fiestu, i dogadjaje koji bude sve pozitivne emocije, radost, ljubav a sve u bojama kao čuveni festival u Aprilu u Sevilji.

ArhitekturaAndaluzija je regija koja je poznata po najimpresivnijim gradjevinama i istorisjko kulturnom nasledju kao Islamska Granada Alhambra koja je napoznatija a pored nje ima dosta katedrala, palata i dvoraca iz prošlih vekova.

Današnja Andaluzija je savremena i sa gradovima koji su odavno etablirane svetske turističke destinacije Kordoba, Kadiz i Malaga koje su tako dinamične i pune životnog kolorita i šarma kroz restorane, barove, butike i noćnim životom koji može da vas oduva ako volite Špansku muziku.

Meštani Andaluzije su poznati evropljani koji žive život do kraja.

Ako ste ljubitelj divlje prirode, zelenih brda,  plaža, sela bele boje i prizora planinskih vrhova pokrivenih snegom čuvene Siera Nevade, onda je Andaluzija mesto za Vas.

MojDucan
Posebno izdvajamo