Majorka - Najbolje letovanje

Balearsko ostrvo Majorka će vam pružiti savršen odmor po želji i dobar provod.

mojaputovanja.com Palma de Majorka Leto 2010 460

Palma

Glavni grad Majorke lociran na samoj obali uživa odličnu klimu preko cele godine sa prosečnom temperaturom od 18° C Poznat po suncu, plažama i dobrom noćnom provodu takodje ima šta da pokaže vezano za istoriju jer ima istorijski kvart. Katedrala,  Almudaina Palata, Lonja riblja pijaca i glavna plaža koju vredi posetiti. Čamci, more i palme su zaštitni znak Palme glavnog grada Majorke. Primorski pejsaž na obali sa uvalama, lepim plažama i liticama su za nezaborav.

Majorka je savršeno mesto za odmor za mlade i sve generacije da uživaju svako na svoj način. Hoteli imaju aktivnosti za decu sa vodenim parkovima..

Najbolji način da osetite čari tipične kuhinje Palme je da posetite stare kafeterije ili pekare kojih ima na svakom koraku. Preko 1.000 restorana sa tradicionalnom kuhinjom ali i internacionalnom  sa svetski poznatim kuvarima će ispuniti vaše gastronomske želje. Najpoznatiji restorani su u nekoliko delova grada: starom delu gradu, na promenadi, Paseo del Born, Santa Catalina, Es Molinar... Obavezno posetite pijacu El Olivar.

Izlazak i noćni život su zagarantovani jer je Palma dobar primer Balearskog ostrva poznatog po noćnom životu. Najbolji svetski DJ gostuju na Palmi.

El Arenal

Čuvena peščana plaža “Playa de Palma”  Ova 6 km duga plaža pored širokog peščanog dela za sunčanje i kupanje, ima lepo šetalište na kojima se nalaze poznati kafići i restorani, ulicu kojom prolazi samo gradski transport, dostavna vozila i biciklisti i nepregledno dug red radnji, kafića i hotela. El Arenal je udaljen 16 km od grada Palme i 6 km od aerodroma. Na obodu grada nalazi se “Aquacity” , najveći vodeni park u Španiji koji obavezno vredi obići.

Sa uskim ulicama u kojima se tiskaju stranci i domaćini do kasno u noć, mnoštvo hotela, radnji, barova, restorana i kafea gde muzika i glasni razgovori domaćina uveseljavaju posetioce svakog dana.

Raznolikost, bogat kulturni život, sjajna kuhinja, kvalitet boravka poziva na putovanje i na uživanje u čarima Majorke.

MojDucan
Posebno izdvajamo