Mikonos - Dragulj Egejskog mora

Poznato grčko ostrvo partija, dobrih plaža, impresivne istorije, zalazaka sunca, grčkih specijaliteta, vina.

mojaputovanja.com_mikonos_grčka_leto_2010

Danas poznato turističko odredište u Grčkoj, sa kosmopolitskim karakterom i burnim noćnim životom. Mikonos spada u ostrva Kiklada. Zabeležite interesantne i specifične fotografije grada čije zgrade liče na kocke šećera koje su naslagane oko slikovitog ribarskog naselja i zaliva.

Većina ljudi je na plaži tokom celog dana, a jutarnji i večernji sati se preporučuju za šetanje uskim ulicama koje liče na lavirint. Posetite arheološki muzej na putu u grad i doživite Grčku vekovima u nazad, vidite pomorski muzej koji prikazuje razne nautičke predmete ali i svetionik, osetite istoriju obilazeći biblioteku, folklorni muzej, poznatu crkvu Paraportiani, upoznajte se sa helenistčmiki novcem i srednjevekovnim pečatima.

Obala vodi do oblasti poznate pod nazivom „Mala Venecija“ zbog visokih venecijanskih kuća izgradjenim oko ivice obale. Alefkandhra, trendi okrug prepun umetničkih galerija, barova i diskoteka učiniće vaš boravak vrlo interesantnim. Malo dalje od obale nalaze se dve katedrale koje vredi posetiti, Rimokatolička i pravoslavna. Obidjite i fontanu „Tri bunara“ koja po legendi kaže da će devojke koje popiju vodu sa sva tri bunara naći muža. Mala Venecija, barovi, kafići, najlepši zalazak sunca, Bele vetrenjače koje krase ostrvo, crkve, brežuljci, stvarnost koja će Vas navesti na ponovni dolazak... Neke od najpoznatijih plaža u celoj Grčkoj se nalaze baš na Mikonosu a to su Paradiso i Super Paradiso na kojima party ne prestaje.

MojDucan
Posebno izdvajamo