Rimini - Italijanska top destinacija za letovanje i noćni život

Da li želite da provedete leto u jednoj od najboljih destinacija za letovanje u Evropi? Rimini je Italijanska top destinacija za letovanje i noćni život.

Rimini Italijanska top destinacija za letovanje i noćni život.

Da li želite da provedete leto u jednoj od najboljih destinacija za letovanje u Evropi? 15 km fine peščane plaže, restorani,  i noćni klubovi. Rimini se nalazi na istočnoj obali, oko 200 kilometara južno od Venecije, na Jadranu. To je u regiji Emilia-Romanja u severnoj Italiji.

Rimini Lido i Plaže: Rimini Marina Centro i lungomare Augusto.

Rimini je po mnogima glavni grad Italije za noćni život. Lungomare i Viale Augusto Vespucci prepun je sa barovima, pubovima, noćnim klubovima, restoranima neki od njih su otvoreni celu noć.

Rimini je centar umetnosti ima rimske ruševine i muzeje.

Top 5

Fellinijev Rimini. Slavni filmski režiser Felini je iz Riminija. Grand Hotel Rimini  je bio u Amaracord. Borgo S. Giuliano, jedan od najstarijih četvrti i omiljeno utočište za Fellinija.

Glavna gradska vrata, Arco d'Augusto,  27 pre Hrista. 62 metara dug rimski most, Ponte di Tiberio, rimski amfiteatar iz 2. veka, za više od 10.000 gledaoca.

Piazza Cavour je glavni trg a  pijačni dan je u sredu. U središtu trga je kip pape Pavla IV i Pigna kružna fontana izgrađena 1543. Palazzo dell'Arengo iz 13 veka, gradska kuća, stare ribarnice, pozorište Teatro Amintore Galli.

Gradski muzej, Museo della Citta  više od 1500 umjetničkih djela.
Cineteca, film biblioteka, ima zbirku filmova vezanih uz Rimini i Fellini suvenirnica.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo