Zakintos - Ostrvo iz snova

Ostrvo sa najlepšom grčkom plažom (Shipwreck), ostrvo sa bogatim istorijskim nasledjem i brojnim festivalima.

mojaputovanja.com_zakintos_navagio_grčka_leto 2010

Najjužnije ostrvo u Jonskom moru. Zbog bujne vegetacije, mnogobrojnih maslinjaka i borovih šuma koje se spuštaju sve do mora, Venecijanci su mu u prošlosti dali ime "Cvet Orijenta". Ostrvo je najveći prirodni rezervat. Svake godine kornjače "caretta-caretta" polažu svoja jaja na plažama Zakintosa.

Na severu, istoku i jugu ostrva, smešten je veliki broj plaža, dok na zapadnoj strani se nalazi veliki broj morskih pećina  i uvala, od kojih je najpoznatija Plava pećina na severo- zapadu ostrva. Najpoznatija plaža na ostrvu Zakintos je Navagio (Shipwreck) sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa. Čuvena plaža Laganas, poznata je po čistoći, prelepom belom pesku i brojnim kafićima. Nalazi se na 600 metara od centra Laganasa i 8 km od glavnog grada Zakintosa. Zante je glavni grad ovog Zakinotsa. Grad se često i naziva Venecijom juga.

Grad je kulturini centar ostrva sa velikim brojem impresivnih muzeja a jedan od najpopularnijih je i Muzej vizantijske umetnosti. Solomos muzej koji se nalazi u Platia Ayiou Markou sadrži kolekciju zapisa Dionyssiosa Solomosa. Muzej Zakintosa sadrži zanimljivu kolekciju lokalnih istorijskih predmeta.

U gradu se održavaju mnogi festivali tokom godine, festival u čast Agia Mavra, Device Marije, festival vina, kao i ostale religiozne priredbe koje su praćene tradicionalnim plesom, muzikom, hranom i vinom. Vodeni sportovi, prelep pesak, prirodne plaže sa stenovitim formacijama, uvale, pećine.. sve je moguće na ZakInthosu... uživajte ...

   

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo