Tasos - "Zeleno" ostrvo dobrih ljudi, predivnih peščanih plaža, maslinjaka, borovih šuma

Ostrvo dobrih ljudi, neverovatne prirode, predivnih peščanih plaža, maslinjaka, borovih šuma, restorana, meda, voća, slatkiša i čuvenog grčkog vina.

mojaputovanja.com_tasos_grčka_leto2010

Tasos - najsevernije grčko ostrvo neograničenih mogućnosti za bezbrižan, sadržajan i udoban odmor. Nazivaju ga još i „šuma koja pluta“, zbog neverovatno bogate vegetacije, nepreglednih borovih šuma i plantaža maslinjaka.

Ostrvo je poznato po svojim peščanim plažama, bezbrojnim uvalama i izuzetno blagoj klimi. Najveća i najpopularnija je Zlatna plaža, kristalno čistog peska i tamno plavog mora. Tasos pored nekoliko većih plaža nudi mnoštvo malih i praktično neobeleženih plaža koje su idealne za avanturiste i istraživače.  Glavni grad Limenas, je najveća luka i administrativni i kulturni centar ostrva. U njemu će posetioci naći sve što ih zanima, hoteli, prodavnice, restorani, kafići. Gostoprimljivi grčki meštani, netaknuta priroda i seoska arhitektura melem su za sve goste. Na lokalnim pijacama potražite med, slatkiše, voće, maslinovo ulje.

Posetite i drugi po veličini grad, Limenariju i pećinu ispod Palatakija i plažu rudara sa napuštenim rudnikom. Veliki izbor hotela, taverni, restorana ispuniće zahteve najprobirljivijih gostiju. Onošto svakako treba da obidjete tokom boravka na Tasosu su: Makryammos, Potos, Scala, Potamia. Motor i li kola obavezno iznajmite da bi obišli celo ostrvo.Tasos je idealna prilika za odmor, ne samo za telo, nego i za dušu. Uživajte!

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo