Rio de Žaneiro - Čudesni grad

Rio de Žaneiro, grad karnevala, muzike, plesa, ljubavi, fudbala. Grad drugačiji od svih svetskih metropola. Otkrijte zašto.

mojaputovanja.com_rio_de_janeiro_brasil_statua_isus4

Milionska prestonica. Drugi grad po veličini u Brazilu i glavni grad države Rio de Žaneiro. Grad poznat po čuvenim plažama, karnevalima, fudbalu, muzici, očuvanim tropskim šumama. Dve najveće svetske šume nalaze se baš u Riu, okružene plažama i planinama.

Osetite savršeno umeće življenja, upoznajte stanovnike Ria i njihov zavodljiv i zadovoljan pogled na život. Vrela samba, svetski poznate plaže Copacabana i Ipanema, kafići i barovi uvešće vas u čarobni svet  života u trenutku i života bez briga. Rio je takodje poznat po bogatom noćnom životu, uz mnoštvo klubova i  barova.

Umetnost i kultura Brazila su izloženi u brojnim galerijama i muzejima u gradu. Rio je raj i za ljubitelje šopinga, možete pronaći apsolutno sve što nude kako poznati kreatora tako i ulični prodavci. Grad koji će vas jednostavno zaljubiti u svoju prirodu, hranu, muziku, kulturu, lepotu. Botanička bašta, nacionalni park, Samba grad, gomila prelepih plaža... Sve su to mogućnosti i atrakcije koje vam Rio nudi. Doživite ovaj grad!

Top 5

Karneval u Riu - najpoznatiji ulični karneval na svetu, karneval sambe i životne radosti. Održava se u februaru i traje 40 dana.
Copacabana i Ipanema - beli pesak, plava voda, raj za surfere i one koji žele da uživaju na suncu, plaže na kojima muzika i ples traju cele noći.
Statua Isusa - jedno od sedam svetskih čuda.
FLA-FLU - čuveni svetski sportski fenomen, fudbalski derbi izmedju Flamenga i Fluminesea pred 100.000 posetilaca na Marakani.
The Sugar Loaf Cable Car - jedna od najstarijih žičara na svetu i najpoznatija u Brazilu.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo