Grčka ostrva Tasos, Krf ili Zakintos

Svako ostrvo u Grčkoj je priča za sebe i ima svoje adute. Tasos, Krf i Zakintos su godinama hit u Srbiji.Zemlja Bogova i Boga Posejdona na obalama Jonskog, Egejskog, Kritskog i Sredozemnog mora. Preko 3 hiljade ostrva  najpoznatija Mikonos, Skiatos, Krf, Rodos, Kefalonija, Ios, Paros,Tasos,..

Izdvojićemo ostrva zbog kojih vredi otići u Grčku ovog leta.

Zakintos - Ostrvo iz snova

Ostrvo sa najlepšom grčkom plažom (Shipwreck), ostrvo sa bogatim istorijskim nasledjem i brojnim
festivalima. Najjužnije ostrvo u Jonskom moru. Zbog bujne vegetacije, mnogobrojnih maslinjaka i borovih šuma koje se
spuštaju sve do mora, Venecijanci su mu u prošlosti dali ime “Cvet Orijenta”.

Krf - Možda najlepše ostrvo Grčke

Krf ili Kerkira na grčkom, je jedno od najlepših i najposećenijih grčkih ostrva. Prava mala kosmopolitska osrtvska kraljevina u kojoj imate sve što poželite. Ljudi, neverovatno lepe plaže, masline, voće, začini i vina simbolizuju ovu destinaciju. Krf je mesto izuzetne arhitekture i prirode. Ostrvo je idealno za istraživanje. Krf ima preko 40 plavih zastava što ga svrstava u red ostrva sa
plažama, koje imaju najčistije plaže i more u celoj Grčkoj

Tasos - "Zeleno" ostrvo dobrih ljudi

Ostrvo dobrih ljudi, neverovatne prirode, predivnih peščanih plaža, maslinjaka, borovih šuma, restorana, meda, voća, slatkiša i čuvenog grčkog vina. Tasos - najsevernije grčko ostrvo neograničenih mogućnosti za bezbrižan, sadržajan i udoban odmor. Nazivaju ga još i „šuma koja pluta“, zbog neverovatno bogate vegetacije, nepreglednih borovih šuma i plantaža maslinjaka.

Ostrvo je poznato po svojim peščanim plažama, bezbrojnim uvalama i izuzetno blagoj klimi. Najveća i najpopularnija je Zlatna plaža, kristalno čistog peska i tamno plavog mora. Tasos pored nekoliko većih plaža nudi mnoštvo malih i praktično neobeleženih plaža koje su idealne za avanturiste i istraživače.

Motor i li kola obavezno iznajmite da bi obišli celo ostrvo.Tasos je idealna prilika za odmor, ne samo za telo, nego i za dušu.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo