Santorini - Za zaljubljene

Impresivno i zadivljujuće ostrvo u Grčkoj. Fascinantni potopljeni vulkan, vino, masline, sunčani zalasci, noćni život. Santorini će Vas oduševiti u svakom pogledu.

mojaputovanja.com_fira_santorini_grčka_leto2010

Santorini, jedan od najspektakularnijih pejzaža u Grčkoj i svetu. Svake godine, hiljade turista poseti Santorini kako bi otkrili poznati potopljeni vulkan Caldera.

Oia, mesto sa najpoznatijim i zadivljujućim sunčanim zalacima. Bele kuće i plavi prozori stvaraju neverovatan kontrast sa crnim vulkanskim stenama koje se uzdižu iz mora. Ova slika pruža večitu inspriaciju mnogim umetnicima i posetiocima. Tu su sela Fira, Firostefani, Immerovigli i Oia, koja vredi posetiti. Kažu da je zalazak sunca najlepši u Santoriniju. Iz Kaldera se pruža čaroban pogled na vulkan i susedna ostva.

Duge peščane i šljunkovite plaže, kupole crkvi i ostaci prošlih dana se vide iz svakog dela ostrva. Probajte čuvene grčke specijalitete u nekom od brojnih restorana. Ostrvo Santorini je poznato i po svom živom noćnom životu ali i po romantičnim kafićima na plažama. Ljudi iz celog sveta dolaze na Santorini da bi osetli čari koje uživa svetski jat set ili da bi se venčali i potvrdili svoju ljubav.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo