Atina - Grad bogova

Atina, grad opuštenog načina života i impresivno živih ulica. Domovina filozofije, demokratije, drame i bogova.

mojaputovanja.com_atina_akropolj_partenon

Domaćini imaju običaj da kažu da onaj ko na Plaki nije slušao buzuki, igrao sirtaki i jeo suvlaki nije bio u Atini. Zato pre nego što se uputite na neki od atinskih trgova proveselite se u autentičnoj grčkoj atmosferi.

Obavezno krenite na organizovani obilazak Akropolja sa posetom muzeju, Zevsovom hramu i Staroj Agori. Do Akropolja možete krenete žičarom koja vozi sa trga Kolonaki uz brdo Likavitos. Na vrhu se nalazi nekoliko kafića u kojima možete da popijete kafu i da uživate u panorami Atine.

Atina, domaćin Olimpiskih igara 2004.godine. Bogat, sofisticiran, kosmopolitski grad. Najstariji grad u Evropi. Atina će vas zaprepastiti svojim noćnim životom. Grad je budan i živ do kasnih jutarnjih sati kada skoro cela Evropa spava. Mnoštvo kafića, barova, restorana, kasne kafe i kasne večere su nešto što u Atini možete sebi da priuštite.

Šoping u Atini je nezamisliv bez antikviteta, unikatnog nakita, slika, ikona za koje budite spremni da odvojite dobru sumu novca. Probajte i giros ili suvlaki u nekoj od mnogobrojnih taverni ili restorana. Nećete pogrešiti.

Top 5

Partenon - hram posvećen grčkoj boginji Atini.
Akropolj - stenovito uzvišenje, brdo, na kome se nalazi i sam Partenon.
Syntagma trg - jedan od najvažnijih trgova u Evropi.
Agora - javno mesto okupljanja.
Nacionalni arheološki muzej - jedan od retkih muzeja u svetu koji sadrži samo nacionalna dobra, tj. samo grčko blago.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo