Paralia - Omiljena destinacije za letovanje u Grčkoj

Savršeno letovanje za porodice. Mesto za uživanje u specijalitetima grčke kuhinje, bogat noćni život , šetnje, sportove na vodi, kupovinu krzna..

mojaputovanja.com_paralia_grčka_leto 2010

Paralia je destinacija o kojoj ste sanjali, intenzivna mediteranska atmosfera, izuzetna klima, obale i plaže u zagrljaju Olimpa. Paralija je letovalište u severnom delu Grčke. U blizini je grada Katerinija, a u blizini je i Solun. Omiljeno letovalište naših turista koje se nalazi u podnožju planine Olimp i 6 km od grada Katerini. Peščane plaže koje se pružaju duž celog mesta omogućavaju bavljenje mnogim sportovima na vodi uz mnoštvo radnji, butika, restorana, barova i noćnih klubova opravdava uvek ponovno vraćanje u ovo slikovito mesto.

Prodavnica ima u izobilju. Opreme za vodene sportove i suvenira ima na svakom koraku mada je ovaj grad najpoznatiji po krznu. Priredbe koje naravno, predstavljaju tradicionalnu kulturu (najčešće folklor) veoma su česte. Restorana ima dosta mada je prodaja brze hrane (giros i drugi grčki specijaliteti) zastupljenija.

Paralia kao turističko mesto, ima crkvu, nekoliko ambulanti , apoteku, nekoliko diskoteka. Nekada su ovo letovalište po pravilu posećivali srpski turisti u velikom broju ali sada je sve više Makedonaca, Čeha, Nemaca... Mesto je pogodno za porodice sa malom decom izmedju ostalog i iz razloga što je nekoliko metara od obale voda duboka oko 1,5 m. Samo mesto nema veliki broj turistickih znamenitosti, obilazak Meteora, Waterland-a nedaleko od Soluna, Soluna, Atine...

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo