Krit - Najveće grčko ostrvo je oaza provoda, plaža, prirode, bogate istorije.

Ostrvo Krit je raskršće civilizacija. Ostrvo Boga Zevsa. Mesto provoda, plaža, prirodnih lepota, bogate istorije.

mojaputovanja.com_krit_grčka_ostrvo_leto 2010

Krit je ostrvo koje će Vam svakako ponuditi drugačiji pristup životu i dobrom provodu. Nalazi se na raskrsnici tri kontinenta: Azije, Evrope i Afrike. Zapljuskuju ga vode Kritskog i Libijskog mora. Jedinstveno je po raznolikosti prirodnih lepota i brojnim kulturno-istorijskim zaostavštinama.

Krit je najveće grčko ostrvo, specifično po klimi i dugačkim plažama koje se protežu na 155 km. Ostrvo nudi veličanstven izbor pogodnosti za odmor. Krit je prožet mistikom prošlih vremena. Mesto rodjenja Boga Zevsa. Palata u Knososu je nešto što nijedan ljubitelj arheoloških nalazišta ne treba da propusti. Raznolikost obale će Vas očarati brojnim kontrastima od razvijenih turističkih oblasti do mirnih zaliva i netaknutih planinskih sela.

Ostrvo je savršena kombinacija tradicije i modernog načina življenja. Najpoznatija turistička mesta su svakako: Hersonisos, Rethymno, Agios Nikolaos, Chania. Sve ljubitelje mediteranske prirode oduševiće najveća bašta palmi u Evropi, u mestu Vai. Ukoliko imate decu, posetite Aquasplash, najveći vodeni zabavni park u Evropi. Za mlade, mesto Malia je poznato po dobrom provodu i žurkama do jutra. Želimo Vam lep odmor i nezaboravan provod na ovom čarobnom ostrvu.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo