Kos - Party ostrvo i raj za surfere

Ovo malo ostrvo je poznato po bogatom noćnom životu, svojim tropskim lepotama, bogatoj vegetaciji, beskrajnim plažama i bogatoj istoriji.

mojaputovanja.com_grčka_kos_leto 2010

Kos pripada ostrvskoj grupi Dodekaneze, i treće je ostrvo po veličini ove grupacije. Nalazi se na samo 7 km od turske obale. Sa svojih 45 km dužine, uspelo je da dobije epitet jednog od najatraktivnijih turističkih centara Grčke. Svojom blagom klimom privlači turiste tokom cele godine. Iako ovo malo ostrvo obiluje mnoštvom prizora netaknute prirode, kao kontrast tome je da je baš ono čuveno po noćnom životu i žurkama na plaži.

Grad Kos je glavni grad i nalazi se na severoistoku ostrva. Obiluje kulturno-istorijskim nasledjem: od praistorijskih ostataka, preko antike, do velelepnih zamkova, muzeja... Hipokrat, otac medicine i osnivač prve medicinske škole, rodjen je upravo na ovom ostrvu.

Ostrvo Kos je poznato po prelepim plažama od kojih su najpoznatije Kefalos, Mastichari, Marmari, Tigaki... Takodje, na ovim plažama mogu uživati i surferi, jer plaže spadaju u najbolje plaže na Mediteranu za ovaj sport.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo