Halkidiki - Najveće i najatraktivnije grčko poluostrvo

Peščane plaže, tirkizno more, arheološka bogatstva, zelenilo, šume. Pravi mali raj na zemlji. Doživite Halkidiki

mojaputovanja.com_halkidiki_grčka_leto2010

Halkidiki leži jugoistočno od Soluna i sa svoja tri poluostrva (Kasandra, Sitonija i Atos) predstavlja jednu od najslikovitijih oblasti Grčke. Svaki delić poluostrva je pravi mali raj na zemlji.

Jedinstveni pejzaži, peščane plaže i plavetnilo mora, nalaze se u besprekornoj harmoniji u koju se uklapaju prijatni dašci vetra iz borovih šuma. Halkidiki ima izuzetno razudjenu obalu koju zapljuskuje kristalno čisto Egejsko more. Plaže su duge, peščane i šljunkovite.  Pored lepih mestašca, Hanioti, Polihrono, Pefkohori i Neos Marmaras, ne zaboravite da posetite Solun, dragulj regije. Otkrijte i arheološke tajne bogatih nalazišta Olintosa, Stagire i Toronija.

Velike peščane plaže, oivičene parkom punim zelenila pružiće Vam prijatnu hladovinu u vrelim letnjim danima, a u večernjim satima nezaboravne romantične šetnje. Pored lepih plaža, gde su velike mogućnosti za sportska zadovoljstva, takodje postoje mnoga arheološka blaga i istorijski spomenici koje vredi posetiti. Svako selo ima svoju istoriju i jedinstvene priče. Doživite Halkidiki!

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo