Havana - Grad revolucije, muzike, plesa, lepih žena, ruma i cigara.

Centar Kube. Grad romantične atmosfere i neverovatne energije.

mojaputovanja.com_havana_cuba_beach4

Havana je glavni grad Kube sa 3 miliona stanovnika i predstavlja politički, kulturni i administrativni centar. Grad je bogat istorijskim znamenitostima koje govore o mešavinama raznih kultura i uticaja. Predstavlja modernu metropolu sa bulevarima, savremenom arhitekturom, brojnim ekskluzivnim hotelima, egzotičnim klubovima i barovima, a iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

Razgledanje stare Havane, vožnja brodićem do tvrdjave i ceremonija pucanja iz topova, obilasci rezidencija i kolonijalnih kuća, mogu biti nezaboravni. Prošetajte Havanom i kvartovima u kojima nema turistickih atrakcija ali u kojima žive Kubanci i koji odišu neverovatnom atmosferom. Posetite male salsa kafee, otovrene kafiće u koje ulaze ulični muzičari i bednovi i sviraju dok imaju snage, ili dok ih publika bodri osmesima, aplauzom ili pezosima. Rumba u čuvenoj ofarbanoj ulici, ulični orkestri, šetnje uz Atlantik, čuvena opera i balet, revolucinonarni filmovi, utakmice bejzbola, doživite to. Noći u Havani, nešto fascinirajuće. Osetite magiju uz kabare, rum ili pivo u nekom od mnoštva raštrkanih kafića i barova po Havani.

Izleti do Playas Del Este, tropski raj, palme i bele peščane plaže. Vožnja starim automobilima iz `70-tih, vetar u kosi i zvuci salse! Nezaboravno. Odlazak do Vinjales doline, vodopadi, plantaže šećera, fabrike duvana, jahanje konja, kupanje u vodopadima i uživanje u neverovatno lepoj prirodi! Sve su to razlozi da se odlučite baš za ovu destinaciju.
Habaneros (stanovnici Havane) vole svoj grad, jasno je i zbog čega.

Top 5

Habana Vieja - stari deo Havane.
Museo de la Ciudad - gradski muzej.
Plaza de la Revolucion - najveći gradski trg, sa ministarstvom unutrašnjih poslova koje krasi Če Gevarina slika.
Vedado - deo opštine Plaza de la Revolucion. Najpopularnija atrakcija za Kubance je prodavnica sladoleda Copelia.
Palacio ed los Capitanes Generales - palata guvernera, jedna od najlepših zgrada Havane.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo