Dubai - Turistička oaza u sred pustinje

Definitivno najpoznatiji od svih sedam Emirata. Sa čuvenom Džumeira plažom, autentičnim arapskim bazarima, modernim oblakoderima, raznim šoping centrima, predstavlja pravi turistički raj okružen pustinjom.

mojaputovanja.com_dubai_putovanja

Jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u svetu. Posle Šangaja, Dubai je grad sa najbržim razvojem u svetu. Grad koji je nekada živeo od ribolova i školjki, pronalaskom nafte postao je turistički i arhitektonski centar sveta. U Dubaiju se nalazi najviši i najveći hotel na svetu, hotel Al Arab, jedini hotel sa 7 zvezdica. Ulazni hol je najveći na svetu i viši čak i od Ajfelove kule. Ceo grad je bogat šoping centrima, a jedan je toliko veliki da je u njemu smeštena i skijaška staza.

Ovo je grad koji nudi savršen sklop tradicionalne kulture i modernog sveta. Restorani, bogat noćni život, šoping centri, festivali, izložbe, bioskopi. Mnogo je razloga i načina da provedete nezaboravan odmor u ovom neobičnom i luksuznom gradu.

Dubai je trgovinski i komercijalni centar Bliskog istoka. Poslovni ljudi i turisti će pronaći pravi raj na ovoj destinaciji. Dubai prkosi jednostavnoj definiciij luksuznog grada kombinacijom starih gradskih ulica i modernih centara, peščanih dina i travnatih golf terena, beduinskih sela i luksuznih hotela sa pet zvezdica.

Top 5

Luksuzni hoteli - Atlantis The Palm Hotel, Burj Al Arab, Raffles Hotel. Doživite modernu arhitekturu i najveći luksuz.
Dubai City Tour - obilazak grada, poseta gradskih pijaca, šeikove palate, džamija i muzeja.
Beduinsko selo - upoznajte tradicionalni način života.
Bastakiya Quaters - deo grada koji nudi uvid u stari Dubai, tradicionalne kuće i dvorišta, kule vetra.
Grand Mosque - džamija. Najveći minaret u gradu, visok 70 m.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo