Kairo - "Majka sveta"

Kairo, grad koji će Vas vratiti u prošlost kao nijedan drugi. Istorijski, drugačiji, tradicionalan. Doživite postojbinu faraona.

mojaputovanja.com_kairo_egipat_leto2010

Glavni grad Egipta, najveći grad na Srednjem istoku i u Africi. Krenite na put u 7.000 godina staru civilizaciju, na put u grad koji gleda na najstarije spomenike čovečanstva, na put u susret bogovima u zlatnim kovčezima, na put gde su vreme i večnost postali jedno...  Ako želite da uživate u Orijentu, bogatoj istoriji i spomenicima, ako volite buku i neverovatnu brzinu života, onda je Kairo pravo mesto za Vas.

Grad kog nazivaju „Majkom Sveta“, nemerljiva riznica kulturnog blaga i ljudskog dostignuća. Njegovo mesto obeležavaju najstariji kameni spomenici ljudske civilizacije, kroz njegovo srce protiče najveća reka Afrike, iz njega je Mojsije poveo svoj narod u obećanu zemlju. Najnaseljeniji afrički grad, kulturni centar arapskog sveta. Kairo je grad tradicije, učenja i kulture.

Grad u kome se nalazi vlada, grad turizma, prerade hrane i pića, tekstila i odeće, hemikalija, duvanskih proizvoda, proizvoda od kože, grad nekretnina. U prevodu, Kairo znači "pobednik".  Više od 7 miliona stanovnika, 350.000 ljudi godišnje se rodi u Kairu. Ludi saobraćaj i metež kakav nigde niste videli.

Posetite i doživite ovaj neverovatan grad, koji će učiniti da promenite pogled na svet i upoznate sasvim drugačiji način života i životne vrednosti. Ponećete deo Egipta sa sobom to je sigurno.

Top 5

Egipatski muzej - doživite pravo egipatsko bogatstvo i vreme kralja Tuta.
Islamski Kairo - vratite se u prošlost kroz mnoštvo isprepletanih ulica koje liče na lavirint i posetite neku od džamija.
Sfinga - Jedan od najpoznatijih spomenika u Egiptu.
Piramide - najveće i najspektakularnije dostignuće civilizacije.
Citadela - Posetite ovu masovnu kamenu tvrdjavu iz 12. veka, kasnije preimenovanu u džamiju Muhamed Alija.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo