Tajland i Pataja

Pataja najpoznatija po pabovima i go-go barovimaPataja se nalazi samo 150 kilometara od Bangkoka, a najpoznatija je po pabovima i go-go barovima, masažama, sap masažama. Zbog ogromnog broja hotela i privatnih pansiona, kao i blizine Bankoka, Pataja je jedno od najpopularnijih tajlandskih letovališta. Kako ovde prođe više od 5 miliona turista godišnje, grad obiluje i odličnim restoranima.

Pataja ima imidž destinacije seks turizma koji je prati. Godišnje primi više od 5 miliona turista, od čega su dve trećine stranci. U septembru 2006. sagrađen je novi aerodrom "Suvarnabhumi".

Pataja je popularna ne samo zbog svojih plaža, noćnog života, zabave i šopinga, već i zbog velikog izbora najrazličitijih aktivnosti, od golfa i jahanja, do bandži džampinga, skijanja na vodi i vožnje kartinga.

Ostrva

Ko Laan (Koralno ostrvo) nalazi se 7,5 km zapadno od Pataje, površina mu je 5,5 km2 i ima 6 plaža koje su vrlo popularne za dnevne izlete. I tu su organizovane najrazličitije aktivnosti na vodi kao što su vožnja skutera, dubinsko ronjenje, ronjenje u plićaku, hodanje po morskom dnu i vožnje mini podmornicama. Restorana je bezbroj, a postoji i smeštaj, mada ograničenih kapaciteta.

Regularni feriboti od Bali Hai Pier koštaju 20 bahta, vožnja traje 30-45 minuta, a polasci su od 7 ujutru, na svaka dva do tri sata.

Ko Saak se nalazi manje od 1 km severno od Ko Laan. To je malo ostrvo u obliku potkovice, sa dve međusobno povezane plaže. Severna plaža je zgodna za plivanje i ronjenje u plićaku, a južna za razgledanje korala.

Masaža


U Pataji ima bezbroj salona za masažu, od kojih je u nekima striktno zabranjeno pružanje seksualnih usluga, dok u drugima nije.

Jedan od najvećih centara za masažu je Spa View. Ovde ćete naići na sve moguće varijante – aromaterapiju, tretman mineralnom vodom, medom i mlekom, masažu stopala.

Noćni životNoćni provod je jedan od glavnih aduta Pataje. Decenijama je bila poznata pre svega po razvijenoj seks industriji, a danas uporno pokušava da izgradi drugačiji imidž. U svakom slučaju, mesta za večernji izlazak svake vrste ima na pretek.

Go-go barovi

Zovu ih još i a-go-go bars, a najviše ih je oko Walking Street. Otvaraju se oko 8 pm, a zatvaraju do 2 am. Turisti su svuda dobrodošli, ali ne i njihovi fotoaparati. Slikanje je strogo zabranjeno.

Kabarei

Pataja je čuvena ladyboy ili transvestitskim kabareima. Dva najpoznatija su: Alcazar i Tiffany Show

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo