Koh Lanta - Ostrvo za ronioce i za romantične

Divni pejzaži, plaže kao iz snova, morski specijaliteti, festivali, avanture kroz džungle,..

mojaputovanja.com_koh_lanta_tajland_plaza

Savršeno ostrvo na južnoj obali Tajlanda ,70 km južno od Krabija. Ostrvo čije plaže su okrenute prema zapadu, sa čarobnim zalascima sunca i neverovatnim zelenim džunglama. Ostrvo na koje ljudi uvek ponovo dolaze. Mesto gde je uvek oko 30 stepeni.

Koh Lanta je ostrvo za ronjenje i nalazi se u top deset svetskih destinacija za ljubitelje ronjenja. Stari grad, mesto gde život izgleda isto kao i pre nekoliko stotina godina. Iznajmite džip ili bicikl i krenite u nezaboravnu avanturu, istražite plaže, reke, pećine, vodopade. Otkrijte plantaže kokosovih palmi i pogledajte kako Cigani ribari vade svoje mreže iz mora isto kao i vekovima pre. 

Koh Lanta mami turiste iz celog sveta svojim biserno belim plažama i kristalno čistom vodom. Koh Lanta ima oko 20.000 stanovnika koji zaradjuju za život turizmom, ribolovom, poljoprivredom i uzgojem škampa. Koh Lanta je kolevka budista, Tai-Kineza, muslimana ali i Cigana. Sa ovakvom mešavinom vernika, Koh Lanta uvek nešto slavi, bilo to deo budističke, kineske ili tajlandsko-islamske tradicije.

Top 5

The Setting Adrift of the Chao Ley Boats - Neobični festival tokom kojeg Cigani izvode verski obred kroz pevanje i ples kako bi svim učesnicima doneli sreću u novoj sezoni.
Pećina Khao Mai Kaew - zaista impresivno iskustvo, u nekim delovima visoka kao crkve a u nekim ćete se morati provlačiti puzeći na rukama i kolenima.
Morski nacionalni park - Tropska priroda, peščane staze, bogat biljni i životinjski svet. Videćete i veliki svetionik koji je ujedno i simbol ostrva.
Cigansko selo - Vredno iskustvo. Cigani su zadržali svoj jezik, tradiciju, ceremonije i običaje.
Restorani - Probajte ukus autentične tajlandske hrane.

MojDucan I love Serbia
Posebno izdvajamo